Kollagénnel szépülő, ráncűző praktikák (nem) csak hölgyeknek

Kollagénnel szépülő, ráncűző praktikák (nem) csak hölgyeknek

Kollagénnel szépülsz, vagy szépítesz?

Te melyik csoportot erősíted? 

Ha mindkettőt, akkor nem Neked szól a cikk.

Ha van tapasztalatod, véleményed?

Kérlek, oszd meg velünk!

Gyakran mást látunk a tükörben, mint amit szeretnék!

Ráadásul ez nem mindig korfüggő.

Örök téma, sőt probléma, már nem csak a Hölgyeknek, az Uraknak is fontos a fiatalos, vonzó megjelenés, sármos külső. A kor előrehaladtával bőrünk is jelezi a múló időt.

Első jelek a szemkörnyékén megjelenő szarkalábak, a homlokredők.

Ezek igazán szembetűnőek, a nyak, dekoltázs sem takarható mindig. Majd a kézen látható ráncok is jönnek. Ekkor már a gyors segítséget szeretnénk, hatásosat, de azonnal!

Nem kell elfogadnunk a megereszkedő bőrt!

Van megoldás tű nélkül is, mindenkinek jár a fiatalos külső.

A ráncok kialakulását nem csak a gének és a kor befolyásolja, a külső környezeti hatások, stressz, erős napfény, az egészségtelen táplálkozás, kevés folyadékfogyasztás együtt hatással vannak szervezetünkre és bőrünkre.

Ha ráncolod a homlokod vagy hunyorogsz, a bőr összegyűrődik.

A folyamatos gyűrődés pedig egy idő után nyomot hagy az arcon, hiszen mindig ugyanazon a helyen ráncolod. Noha a barázdák mindenkinél különbözőek, vannak általános jellemzőek.

Szervezetünk kollagén termelődése 20-25 éves kortól csökken, amit táplálékkal nem tudunk pótolni.

A bőr a 20. életév után a kollagén rostok 1-2%-át elveszti, ezen kívül a rostok minősége is romlik, dehidratálttá válnak. Sokan gondolják, hogy fiatalok még a ráncok megjelenéséhez.

Valóban, bár időben gondolni kell a megelőzésre, 25 éves kortól már használjunk intenzív hydratáló, tápláló krémeket, hogy kitoljuk a látható jelek megjelenését.

Különös figyelmet fordítva a megfelelő, alapos arctisztításra. A napi szennyeződés, hölgyeknél a smink eltávolítása fontos.

A pólusok eltömődnek és nem jut elegendő oxigénhez a bőr, ez hozzájárul a ráncok kialakulásához, a szürkés arcszínhez. 

A problémás bőr, akne, rozácea is sok gondot okoz, de még gondosabb ápolást igényel. A szépség ma már nem kiváltság, tenni kell érte, hogy sokáig megtartsuk.

Vajon megfelelő készítményeket használunk? –gyakran elgondolkodunk rajta.

Az igényes hölgyek és urak figyelnek arra, hogy természetes hatóanyagú, magas minőségű kozmetikumokat használjanak. Keresik a bőrtípusuknak, problémának, megfelelőt.

Gyakran előfordul, hogy tévesen diagnosztizálunk.

A kísérletezés helyett kérjünk tanácsot szakembertől, kozmetikusunk a legjobb szakértő ezen a téren. A mosolygó ráncok jó kedvről árulkodnak, szarkalábak a szemkörül a vidámságot jelzik.

A szemkörnyéki sötét karikák és ödéma sem elhanyagolható. Úgyszintén mindkét nem érintett a problémában.

Férfiaknál a vastagabb kollagén – és elasztikus rosthálózat következtében a ráncok később jelennek meg, viszont szembetűnőbbek. Azonban csak idő kérdése, és megjelennek a felszíni, majd mélyebb ráncok, szem körüli karikák, ödéma.

A tisztító, hidratáló kezelés a bőr fiatalságának megőrzésében segít, a kozmetikai kezelések a férfiak számára is elérhető. Ráadásul a férfiak bőre kevesebb zsírt tartalmaz, ennek megfelelően kell ránctalanító, ápoló készítményt választaniuk.

Az igényes Urak egy szuper autóra és gyönyörű Hölgyre vágynak!

Nézzük, csak a Hölgyek mit gondolnak erről? A csodaautó ajtaját egy ápolt, igényes Úr nyissa ki előttük!!

A fiatalos, vonzó megjelenés mindkét nem számára megtartható, elérhető.

Ráncokat nem elűzni kell, hanem megelőzni kialakulásukat, megfelelő ápolással.

A ragyogó, sima arc nem árulkodik az idő múlásáról. Bátran nézünk a tükörbe, mert azt látjuk, amit minden nap látni szeretnék.