Igényes, ápolt bőr a hideg szeles napokban

Igényes, ápolt bőr a hideg szeles napokban

Avagy Házi Wellness Hölgyeknek, Uraknak.

Téli hideg, párás és olykor szeles levegő megviseli a szervezetet, de a bőrön is látható nyomokat hagy.

A szürke, egyhangú napokat dobjuk fel, tartsunk otthonunkba wellness napot.

Egészséges táplálkozás mellett is, a téli időszakban, fokozottan figyeljünk a megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin és folyadékfogyasztásra.

Melegen öltözünk, hogy védjük magunkat a hidegtől, a bőrünk is fokozott figyelmet, gazdagabb ápolást, táplálást igényel.

A hidegben, kipirosodik, viszket, a szél kiszárítja, megviseli bőrünket, érdemes egy kifejezetten téli szépségápolás kialakítani.

Gondoljunk bőrünk ápolására, táplálására, megfelelő, természetes hatóanyagú kozmetikumokkal.

Kezdjük mindig a tisztítással, fontos fázisa az arcápolásnak, hogy a napi szennyeződést, sminket is eltávolítsuk.

Kerüljük az alkohol tartalmú készítményeket, mert még jobban szárítják a bőrt.

Igen kedveltek a hármas hatású micellás készítmények, arclemosók. Nézzük meg, mint minden készítménynél, hogy szintetikus anyagot ne tartalmazzon.

Télen is használjunk, napszaknak megfelelő krémet, hidratáló nappalit, intenzív regeneráló krémet éjszaka, kiegészítőként tápláló készítményt.

A szemkörnyék ápolás télen is odafigyelést igényel, hisz kiszáradás, hunyorgás hozzá járul a szem körüli ráncok, szarkalábak, sötét karikák kialakulásához.

Kifejezetten ajánlott szérumok és elixírek használata, melyek az érintett terület mikro cirkulációját javítják, ezért védelmet nyújtanak.

Ha már látható jelei vannak, kifejezetten javasolt eltünteti az ödémát, halványítja a sötét karikákat, és csökkenti a ráncokat.

A kézápolásról sem feledkezhetünk meg, mert az időjárás viszontagságai nyomot hagynak, kiszárad, berepedezhet.

Nagyon hasznos a testradír használata, főleg a cukros, olajos radír, tisztíja, javítja a bőr felületét, puhává, rugalmassá tesz, lábápolásra is tökéletes, javítja a vérkeringést, nyugtatja a fáradt lábakat.

A kézen gyakran jelennek meg pigment foltok, megfelelő tápláló, hidratáló krémek használjunk, melyekben halványító hatóanyag is található, de fontos az UV-védelem is csak úgy, mint az arckrémeknél.

Réteges öltözködéssel védjük testünket a hidegtől, de a műszálas ruha, és meleg szárítja a bőrt.

Nem elég testápolót használni, mert azt gondoljuk, ezzel gondoskodunk a ruha alatti testrészekről, de intenzívebb a felszívódása, ha testradírt alkalmazunk előtte.

Az elhalt hámréteg megakadályozza az értékes, tápláló hatóanyagok felszívódását. A Bady Pillingek egy része cukor radír, gyógynövény és olaj tartalmú.

Ma már kiváló hidratáló, regeneráló hatású természetes hatóanyag tartalmú krémeket használhatunk, melyek gyorsan felszívódnak és nem hagynak zsíros foltot a ruhán.

Fontos, hogy kérjünk kedvenc kozmetikusunktól vélemény, tanácsot, Ő ismeri és diagnosztizálja bőrünket. Ne csak akkor keressük fel, ha már égető a probléma, az alapos ápolás lényege, hogy 2-3 hetente szakember gondos kezére bízzuk magunkat.

Testnek, léleknek jól esik a felüdülés, kényeztetés, gondoskodás.

Az ápoltság, fiatalság megőrzőse érdekében a szakemberek és az otthoni ápolás egyformán fontos. Gondoskodjunk bőrünk rugalmasságáról, hidratáltságáról minden nap, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A Házi Wellnesst még teljesebbé tehetjük kombinált testápolóval, melyeket prevenciós céllal is javasolt használni, de ha már megjelent az a fránya cellulit, ami joggal zavar bennünket, kötelezően a fürdőszoba tartozékává válik.

Lehet, hogy túl gyorsan fogy? Felmerül bennünk a kérdés és akkor jön a felismerés, már a párunk is használja. Igen a probléma nem csak a hölgyeket zavarja.

Házi Wellness Hölgyeknek, Uraknak mert a frissülés, felüdülés mindenkinek jár.