Egy üzletasszony életében a siker és az ápoltság együtt jár

Egy üzletasszony életében a siker és az ápoltság együtt jár


Ha jól nézel ki, jó érzést kelt fordítva. 

Az egészség és szépség meghatározó tényező minden hölgy számára. Magabiztos, határozott fellépés egyik alappillére az ápolt bőr, haj és kéz.

A nők egyre nagyobb szerepet töltenek be az üzleti világban, válnak komoly üzletasszonyokká, cégvezetőkké.

A mindennapi rohanás, tárgyalások, megbeszélések fárasztó sora, az elvárások saját magukkal szemben, hogy mindig üde, friss arccal, csillogó szemmel jelenjenek meg, sokszor fejtörést okoz, hogy mit és mikor, hogyan használjak.

Igen, nemcsak saját magunknak állítunk mércét, mindenki el is várja, hogy a nap minden órájában kifogástalan legyen a megjelenés, hibátlan sminkben mosolyogva és tökéletes frizurával rendelkezzünk.

Sok esetben döntő szerepe van a végkifejletben a magabiztos megjelenés mellett az összképnek. A hölgyeknek a munka mellett ennek az elvárásnak is eleget kell tenni.

„Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!"

Egy tárgyalás során különböző, sokszor erős arcmimikát használunk, összehúzzuk a szemünket, ráncoljuk a homlokunkat. A mimikai ráncok idővel rögzülnek, és jól láthatóvá válnak.

Ráadásul az évszakváltozások, sokszor váratlan helyzetek is kizökkentenek a rutinból.

Ezek a stressz hatások is jelentős nyomot hagynak a bőrön, sajnos ilyenkor a tükör nem a barátunk.

Természetesen a kozmetikusos és a fodrászok ellátnak hasznos tanácsokkal a bőr és haj állapotának megfelelően, szinte csak követni kell a szakemberek tanácsát. Máris sokat tettünk az ápoltság érdekében és jól érezzük magunkat.

Egy hosszúra nyúló nap és kevés pihenés után gyűrötten, karikás szemmel ébredünk. Mert nem kezdődik minden nap egy szépségszalonban, ezért fontos az otthoni ápolás.

De van megoldás a reggeli „utálom a tükröt” felkiáltásra is.

A reggeli rohanásban nincs idő, de jól kell kinézni. Legalábbis nagyon gyakran halljuk ezt a mondatot. Ilyenkor a gyorsan felszívódó termékeket javasoljuk, ami látványos eredményt mutató kozmetikum, és kiváló smink alapot is képez. Fantasztikus termékeket használhatunk ma már, melyek megőrizik a bőr szépségét, természetes tónusát, vitalitását, a kortalanságot.

Minden korosztálynak gondolnia kellene a hidratálásra, regenerálásra. A bőrproblémák kialakulását meg lehet előzni természetes alapú ápoló termékekkel. 

A nap végén mindig alkalmazz lemosó készítményeket, mert a smink és különböző szennyeződések eltömítik a pórusokat, nem kap megfelelő oxigént a bőr, elszürkül, kialakulnak a ráncok, és az éjszakai regeneráló krém sem lesz megfelelő hatású.

Ápold úgy a bőrödet, hogy mindenkinek fejtörést okozzon a korod meghatározása.

A külső ápolás mellett igen fontos a megfelelő táplálkozás, és a folyadék bevitel is.

Nőnek lenni jó. És amiért jó, pont ugyanazért rossz is néha.

Viszont vagyunk annyira pozitívak, hogy a rosszat is jónak fogjuk föl, a csúnyát is szépnek látjuk, de ha mégsem, akkor tegyünk érte.

Mert tehetünk!

 

Endrődi Sándor  

Szeme azt mondja: „Tűz vagyok!”
„Virágzom!” szól az arc s ragyog;
Kis keze, ajka, homloka,
Mint hogyha mind így szólana:
„Örökre ifju maradok!”
A lélek is zeng: „Illatom’
Pazarul, mindig onthatom!”
S uj álmot, illatozva sző…
Esengek: óvd, kiméld idő